Verdi og Lånetakst

db cashVerdi- og lånetakst benyttes som oftest i forbindelse med låneopptak eller refinansiering av lån der eiendommen/boligen stilles som sikkerhet.

Andre vanlige bruksområder er ved skifte/arv og i forbindelse med omsetning av eiendom. Husk at holdbarheten til en takst er 6 mnd, etter dette bør du vurdere en ny eller oppdatert takst. Rapporten vil inneholde en enkel beskrivelse av vedlikeholdet av boligen, dog uten at det er gjort grundige undersøkelse av den tekniske tilstanden. 


Verdien beregnes etter vurdering av beliggenhet med en vurdering av utsikt, sol, kommunikasjon, butikker, barneskole og lignende. Det er verdt å merke seg at grundig teknisk analyse av boligen gjøres ved utarbeidelse av Tilstandsrapport og Boligsalgsrapport.

boligsalgsrapport, tilstandsrapport, takst, LÅNETAKST, verditakst, eiendom, refinansiering

Skadetakst

db flomDB Takst & Byggeledelse tilbyr skadetakst til forsikringsselskaper, næringslivet og private.

Konsulenttjenester

db konsulentTrenger du eller din bedrift en uavhengig konsulent i byggeprosjektet? DB Takst tilbyr konsulenttjenester med kompetanse fra byggebransjen i tillegg til sertifiseringer innen taksering.

Uavhengig kontroll jf. plan- og bygningsloven

Med uavhengig kontroll jfr. plan– og bygningsloven menes at det blir gjort en 3. partskontroll av arbeider innenfor et definert ansvarsområde i prosjekterings– og/ eller utførelsesfasen. Omfang og innhold av slik kontroll besluttes av tiltakshaver, dog innenfor de gjeldende minstekrav definert som ”obligatorisk uavhengig kontroll”, samt eventuelle tilleggskrav fra kommunen jf. pkt2.

plan og bygningsloven dbtakst smHva skal kontrolleres?

 

 

I tiltaksklasse 1 kreves det uavhengig kontroll av:

  • Fuktsikring av søknadspliktige våtrom i boliger
  • Lufttetthet i nye boliger

Kravene gjelder også for fritidsboliger med mer enn èn boenhet.

plan og bygningsloven, kontroll

Flere artikler …

  • 1
  • 2
DB Takst & Byggeledelse - tlf 90 50 58 75 - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - org.983 659 985 Copyright © 2016 IPService